Formulir Kontak

Nama

Email *

Pesan *

Cari Blog Ini

Gambar

Borsa Kazanclarinin Vergilendirilmesi

Borsa Kazançlarının Vergilendirilmesi

Hisse Senedi Alım Satımından Elde Edilen Gelirler

Hisse senedi alım satımından elde edilen kazançlar, %15 oranında gelir vergisiyle vergilendirilir. Bu vergi, Gayrimenkul Sermaye İradı Gelir Vergisi olarak bilinen beyanname ile ödenir.

Temettü Gelirleri

Borsada veya borsa dışındaki şirketler tarafından gerçek kişi ortaklara dağıtılan kâr payları (temettü), %10 oranında vergiye tabidir. Bu vergi, otomatik olarak temettü tutarından kesilir ve Vergi Dairesi'ne aktarılır.

Döviz Faiz Gelirleri ve Borsa Kazançları

AKP'li milletvekillerinin TBMM'ye sunduğu yeni torba yasa teklifiyle, dövizden elde edilen faiz gelirleri ve borsadan kazanılan gelirler de vergiye tabi olacak. Bu gelirler, %15 oranında gelir vergisiyle vergilendirilecek.

Sonuç: Borsada kazanç elde etmek isteyen yatırımcıların, vergi yükümlülüklerinin farkında olması önemlidir. Belirtilen vergi oranlarını ve ödeme prosedürlerini takip ederek, hukuki sorumlulukları yerine getirebilir ve cezalarla karşılaşmaktan kaçınabilirler.

Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasasında işlem gören sözleşmelerden elde edilen gelirlerin vergilendirilme esasları için vergi rehberine tıklayınız.



1


1

Komentar